Tuesday, May 1, 2012

Õhupallid

"Õhupallid tulevad!!" kostub üle kooliõue, kui me Aixaga väravast sisse astume. Meie poole hakkab voolama umbes kahekümnepealine sajajalgne lastemeri, mis meid õige pea endasse neelab. Aga meil tõepoolest ei ole täna midagi põnevat kaasas, sest eelmisel nädalal žongleerimistunnis kasutasid Daneasa kooli lapsed ära kogu meie õhupalli- ja odrakruubitagavara.
Sel nädalal on Rumeenias aktiivõppe nädal, mis tähendab väljasõite muuseumisse ja parki, filmide vaatamist ja seda et võib klassis kõlaritest muusikat kuulata. 7. klassi poisid mängivad enamiku ajast kooliõues jalgpalli. Aktiivselt. Väiksemad mängivad "Parte ja jahimehi", "Elevantide kõndimismängu" ja "Püüa mind kinni, kui saad". Seda viimast mängiti kunagi ilmselt romantilise palistatud taskurätiga, millega mängu alustaja teistel hellalt üle peade tõmbab. Täna kõlbab pabersalfakas ka. Vähemasti on see parem kui mõni määrdunud kilekott, mis siin kooliõues kindlasti esimesena pihku jääb.
Naaberaiast kooliõue lipsanud kanad ei lase sellest kõigest ennast muidugi sugugi häirida ning koogutavad eneseteadlikult päid.

No comments:

Post a Comment